Flertal tegner sig: Region ønsker klare læge-retningslinjer

Politikere på tværs af partierne i Region Syddanmark melder sig i koret, der ønsker strammere retningslinjer for ansættelse af læger.

Ida Damborg (SF) har sagt det. Thyge Nielsen (V) har sagt det. Og nu erklærer både Jørn Lehmann Petersen (S) og Thies Mathiesen (O) sig enig i, at Region Syddanmark skal have nogle nye og klarere retningslinjer for ansættelsen af læger i regionen.

- Vi har nogle brodne kar, og det kan vi ikke leve med. Borgerne skal have tillid til, at man får en ordentlig behandling på de offentlige sygehuse. Vi skal have klare linjer, siger Jørn Lehmann Petersen (S), der er medlem af forretningsudvalget i regionen til TV SYD, og han bliver bakket op af Dansk Folkepartis Thies Mathiesen:

- Vi skal have skærpet reglerne. Jeg mener, man skal indhente referencer, tage stilling til eventuelle klagesager, og så kan man eventuelt lave tidsbegrænsede prøveansættelser, i fald der har været tidligere sager med en læge, foreslår han.

Sagen tages op efter påske

Der begynder altså at tegne sig et flertal af politikere i Region Syddanmark, som ønsker at kigge på lægers ansættelsesprocedurer, efter TV SYD onsdag kunne afsløre, at en litauisk kirurg, der har arbejdet i Region Syddanmark, for nylig blev politianmeldt for dokumentfalsk. Derudover fortsatte den 45-årige litauiske læge, på trods af gentagen kritik fra Sundhedsvæsnets Disciplinærnævn for fejlbehandlinger af patienter, med at arbejde på en række danske sygehuse – heriblandt i Region Syddanmark.

Thyge Nielsen (V) meddelte torsdag i TV SYDs nyhedsudsendelse, at der kort efter påske vil blive taget hånd om sagen, og det hilser Thies Mathiesen (O) velkommen.

-Det er en harmdirrende sag, så vi er klar til at være med. Vi er nødt til at handle, for folk skal selvfølgelig kunne stole på, at vi sikrer deres bedste, siger Thies Mathiesen (O) til TV SYD.