TV der bevæger dig

Flot start af lokal golf-komet ved British Open

Nicolai Højgaard spiller i dag 2. runde i British Open. Her afgøres det, om han kvalificerer sig til finalerunden, der spilles lørdag og søndag. Foto: Scanpix Danmark

17-årige Nicolai Højgaard fra Gyttegaard Golfklub gik første runde i British Open i golf i et slag over banens par.

Den danske amatørgolfspiller Nicolai Højgaard var torsdag ude på første runde af karrierens hidtil største turnering - British Open. Dermed er den 17-årige komet fra Gyttegaard Golfklub ved Billund for alvor trådt ind i de voksnes rækker. 

Nicolai Højgaard gik første runde sammen med verdens nummer 21 og 50, amerikanske Webb Simpson og sydkoreanske Si-Woo Kim.

Danskeren trak dog det korteste strå mod de to professionelle golfspillere, da han gik torsdagens runde i et slag over par, mens Si-Woo Kim gik den i par, og Simpson et slag under par.

Forsvarende europamester

Højgaard kom dog flot tilbage fra en bogey på andet hul og lavede to birdies på fjerde og niende hul. Desværre for danskeren blev det til yderligere to bogeys på 12. og 18. hul, og han endte derfor runden i 72 slag.

Inden alle spillere har gennemført runden, ligger Højgaard på en delt 72.-plads.

Højgaard kvalificerede sig til British Open ved at blive individuel europamester i slutningen af juni. Kun to danskere har før gjort det samme på herresiden. 

Højgaard er yngst

Med sine blot 17 år er han den yngste dansker nogensinde til at deltage i den prestigefyldte turnering. Samtidig er han den yngste spiller i turneringen i år sammen med kinesiske Yuxin Lin.

British Open, der også kaldes for The Open, er årets tredje af de fire store majors. Det er den eneste major, som spilles i Europa.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu