TV der bevæger dig

Flugtbilist fanget ved grænsen

En 25-årig flugtbilist blev taget til fange, da han forsøgte at stikke af til Tyskland efter voldsom ulykke.

Bag rattet i en Mercedes flygtede en ung mand tirsdag aften fra en fatal trafikulykke i Sønderjylland, som kostede en fodgænger livet. Bagefter forsøgte han at forsvinde sydpå til Tyskland. Men forgæves.

Politiet kom nemlig hurtigt på sporet af den tyskindregistrerede Mercedes, og den 25-årige flugtbilist blev siden anholdt ved grænsen, hvor han nu sidder i arresten og afventer sin videre skæbne.

Den dræbte fodgænger var en 55-årig mand, som gik over Tøndervej i Aabenraa, hvor han blev ramt af den unge bilist, der af ukendte årsager ikke stoppede op efter sammenstødet, men i stedet valgte at fortsætte.

- Bilen kører videre fra stedet, men blandt andet via noget overvågning på en tankstation i nærheden finder man frem til bilen, som er tysk indregistret, fortæller vagtchef Claus Skovgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Døde kort efter

- Udlændingekontrolafdelingen nede ved grænsen kigger efter den, og de bringer den til standsning ved Padborg og får anholdt føreren, tilføjer vagtchefen.

Fodgængeren, som blev alvorligt kvæstet i trafikulykken med blandt andet bækkenbrud og blod i lungerne, blev hastet til byens hospital, men døde kort tid efter.

Der er tale om en 55-årig dansk mand, som bor i Norge. Hans pårørende er underrettet.

Politiets jurister skal nu tage stilling til, om flugtbilisten skal fremstilles i grundlovsforhør i løbet af onsdagen. Han er en 25-årig dansker, som er udrejst til Tyskland.

- Han er taget til fange, og så er der udtaget blodprøver for at se, om der er spiritus eller narkotika i blodet på ham. Men det ved vi ikke noget om endnu, fortæller vagtchef Claus Skovgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det vides endnu ikke, hvorfor den unge mand stak af fra ulykken.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden