Faldskærms-springere slipper heldigt fra flystyrt

Et fly med to faldskærms-springere stallede lørdag morgen i to meter højde og styrtede ned ved Varde Flyveplads.

Et fly med to faldskærms-springere stallede under start i to meter højde og styrtede ned ved Varde Flyveplads. Ingen kom til skade ved flyets ublide kontakt med buske og  træer.

Piloten var en 39-årig mand, mens de to springere var en kvinde på 32 år og en mand 35 år, der er aktive i Varde Faldskærmsklub.

De tre var ved 6,30-tiden lørdag morgen på vej til et udspringsstævne i Stauning, da ulykken skete for enden af græsbanen på Varde Flyveplads. En af flyets vinger blev revet af ved mødet med buske og træer.

Det forulykkede fly er af mærket Piper og skulle alene bruges til transporten af de to springere, da det ikke er indrettet til at foretage udspring fra.

- Alle er sluppet fra flyets fald uden en skramme. Det har derfor ikke været nødvendig at køre dem til behandling på skadestue. De er sluppet utrolig heldigt, siger vagtchef Søren Strægaard, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Havarikommissionen er er på vej til Varde for at klarlægge, hvad der gik galt og fik flyet til at falde ned under morgenens start.