Flygtning: Jeg gemmer mig for at komme til Sverige

Bachar er en af de mange flygtninge, som er nyankommet til Danmark via Padborg. Han flygtede fra politiet, fordi han vil til Sverige.

- Politiet vil tage vores fingeraftryk og registrere os her. Hvis jeg bliver her, så kender jeg ikke nogen. Jeg vil føle mig ensom. Jeg vil til mine familiemedlemmer i Sverige.

Bachar taler afklaret og roligt, men han vil ikke filmes. I hvert fald vil han ikke have, at hans ansigt bliver ramt af kameraets linse. Han er en af de mange syriske flygtninge, der i løbet af det sidste døgn er strømmet over den dansk/tyske grænse i det sydlige Jylland.

- Alle mine onkler og min far er i Sverige. De er ligesom mig rejst igennem Tyrkiet, Grækenland, Makedonien, Serbien, Ungarn og med tog fra Østrig til Tyskland og nu Danmark, siger Bachar.

Modsat store dele af familien er Bachar dog selv blevet stoppet i Danmark.

- Der opstod problemer på stationen. Politimanden tog mig af toget, og han bad mig om at blive her. Så løb jeg med min ven for at gemme mig, fortæller Bachar.

Og gemme sig gør Bachar stadig. Han vil videre til Sverige. Han vil op til sin familie.

- Jeg er flygtning nu, og jeg skal mødes med mine familiemedlemmer i Sverige. Jeg kan ikke tage toget, fordi politiet vil registrere mig, men jeg vil ikke være her.

Der er derfor ikke mange andre oplagte muligheder, når Bachar fra Syrien vil til Sverige.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg kommer til Sverige, men i sidste ende går jeg nok derop. Måske cykler jeg.

 

Du kan her se interviewet med Bachar, hvor han fortæller om at være flygtet fra politiet, hvordan han er kommet til Danmark, og hvad han nu skal se (Engelsk - ikke tekstet)(Varighed: 02:04 min.).

 

Her kan du se billeder fra, da Bachar krydsede Middelhavet for at komme til Grækenland og høre ham fortælle om turen (Varighed: 00:37 min.).