Flygtninge flytter ind i sygeplejeboliger

De tidligere sygeplejeboliger ved Brædstrup Sygehus skal huse mellem 30 og 35 flygtninge, som efter planen rykker ind i løbet af foråret.

Der kommer snart nye beboere til Brædstrup. Det sker efter at Horsens Kommune og  Hospitalsenheden Horsens, er blevet enige om en lejeaftale, der løber i foreløbig i to år. 

Det er planen at flygtninge midlertidigt skal placeres i sygeplejeboligerne og så vidt muligt, skal de efterfølgende anvises en varig bolig i Brædstrup. Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi i et fint samarbejde med Region Midtjylland og Hospitalsenheden Horsens har fået en aftale i stand, så vi kan tilbyde nogle rigtig gode midlertidige boliger til de flygtninge, vi skal modtage her i Horsens Kommune. Det er vigtigt, at vi får spredt flygtningene ud i hele kommunen samtidig med, at vi opfylder kravene om, at bopælen skal være tæt på skole, dagtilbud og i det hele taget ikke skaber fysiske barrierer for, at flygtninge kan deltage i sprogundervisning og anden forberedelse til at komme i gang med at arbejde, siger borgmester Peter Sørensen.

Flygtningene skal ifølge integrationsloven tilbydes en bolig, når de modtages, og oftest starter de i en midlertidig bolig, mens de afventer eventuel familiesammenføring og et varigt botilbud.

Horsens Kommune og Hospitalsenheden Horsens inviterer i forbindelse med planerne om flygtninge i sygeplejeboligerne naboer og interessenter til informationsmøde. Det foregår på Skovbrynet 3 tirsdag den 23. februar.

Horsens Kommune oplyser, at de i 2016 skal modtage i alt 222 flygtninge.