TV der bevæger dig

Flygtninge flytter ind i sygeplejeboliger

Snart kommer der nye beboere til Brædstrup Sygehus.

De tidligere sygeplejeboliger ved Brædstrup Sygehus skal huse mellem 30 og 35 flygtninge, som efter planen rykker ind i løbet af foråret.

Der kommer snart nye beboere til Brædstrup. Det sker efter at Horsens Kommune og  Hospitalsenheden Horsens, er blevet enige om en lejeaftale, der løber i foreløbig i to år. 

Det er planen at flygtninge midlertidigt skal placeres i sygeplejeboligerne og så vidt muligt, skal de efterfølgende anvises en varig bolig i Brædstrup. Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi i et fint samarbejde med Region Midtjylland og Hospitalsenheden Horsens har fået en aftale i stand, så vi kan tilbyde nogle rigtig gode midlertidige boliger til de flygtninge, vi skal modtage her i Horsens Kommune. Det er vigtigt, at vi får spredt flygtningene ud i hele kommunen samtidig med, at vi opfylder kravene om, at bopælen skal være tæt på skole, dagtilbud og i det hele taget ikke skaber fysiske barrierer for, at flygtninge kan deltage i sprogundervisning og anden forberedelse til at komme i gang med at arbejde, siger borgmester Peter Sørensen.

Flygtningene skal ifølge integrationsloven tilbydes en bolig, når de modtages, og oftest starter de i en midlertidig bolig, mens de afventer eventuel familiesammenføring og et varigt botilbud.

Horsens Kommune og Hospitalsenheden Horsens inviterer i forbindelse med planerne om flygtninge i sygeplejeboligerne naboer og interessenter til informationsmøde. Det foregår på Skovbrynet 3 tirsdag den 23. februar.

Horsens Kommune oplyser, at de i 2016 skal modtage i alt 222 flygtninge.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden