Dating for ledige

Fredag mødes arbejdsgivere og ledige til et dating-arrangement, der skal give virksomhederne arbejdskraft og de ledige job.

Det er Kolding Kommunes jobcenter og Busines Kolding, der står for dating-arrangementet, der finder sted hos  Würth Danmark A/S.

40 til 50 motiverede ledige koldingborgere brænder for at komme i arbejde - og møder frem til de deltagende mulige arbejdsgivere.

Selv om der er tale om vidt forskellige mennesker, så har de det til fælles, at de er klar til at begynde på en arbejdsplads - og Kolding Kommune står klar med tilbud om en kort opkvalificering.

- De får muligheden for at vise deres kvalifikationer og møde virksomhederne 'spot on'. Når man er her, så opstår der måske også nogle behov i virksomheden, hvis de møder en, de kan bruge, siger Birte Muhs, der er udviklingschef i Jobcenter Kolding, til TV SYD.

Dating-arrangementet er et tilbud til virksomheder, der  står og mangler arbejdskraft i morgen eller indenfor den nærmeste fremtid.

De deltagende ledige har lavet et ”visitkort” med billede og en kort beskrivelse af dem selv som en del af deres forberedelse til at blive en del af det danske arbejdsmarked.

-Hvis alle kommer i job, er det selvfølgelig en succes. Men vi får nok ikke tømt butikken i dag, siger Birte Muhs.

Ved et lignende arrangement sidste sommer fik en række firmaer nye ansatte - og her otte måneder senere er de nye ansatte fortsat i job. Her var deltagerne flygtninge, men i år er arrangementet for alle kommunens ledige.