Historisk zeppelinhangar reddet: - Vi er så stolte

Der er afsat 700.000 kroner på næste års finanslov til sikringen af zeppelinhangaren i Tønder. Dermed er den historiske flyhangar reddet.

I hvert fald hvis finanslovsforslaget bliver en realitet. Af forslaget fremgår det, at der er afsat 700.000 kroner til klimasikring af den historiske hangar. Det skaber glæde ved næstformanden for Zeppelin & Garnisionsmuseet i Tønder, Anders Jacobsen.

- Vi er gået fra et udgangspunkt, hvor flyhangaren helt skulle væk, til at vi nu er blevet accepteret, og projektet er blåstemplet af Christiansborg. Vi er så stolte over, at vi har fået den her sag frem og fået støtte, siger Anders Jacobsen til TV SYD.

Det er godt 100 år siden hangaren ved Tønder var i brug. Dengang var området tysk, og hangaren blev brugt til de store tyske zeppelinere under 1. verdenskrig. Hangaren er nu ejet af den danske stat, men den er ikke blevet vedligeholdt – og eksempelvis er taget ved at falde ned.  

Ønsket fra museet lød derfor på tre millioner kroner, da flere lokale folketingsmedlemmer i sidste uge var på besøg i hangaren. Men det har altså ikke været muligt at finde alle pengene på finansloven, og det ærgrer trods alt Anders Jacobsen. 

- Vi har fået et tilbud på 717.000 kroner plus moms for at klimasikre taget. Pengene er derfor nok til at sikre hangaren, men ikke nok til at fremtidssikre den. Vores ambition er stadigvæk tre millioner kroner, så vi kan fremtidssikre hangaren på en historisk korrekt måde, siger Anders Jacobsen og fortsætter:

- Nu vil vi gå ud og prøve at fundraise nogle penge også. Det bedste scenarie havde selvfølgelig været, at vi havde fået tre millioner kroner – men det vigtigste er trods alt, at vi er nævnt i finanslovsforslaget.