Flyttede fægteklubben til Kolding - så kom medlemmerne

De danske fægteklubber har svært ved at tiltrække nye medlemmer. Fægteklubben Sydjylland flyttede fra Haderslev til Kolding og det gav pote.

Som forening kan man gøre mange ting for at tiltrække nye medlemmer. Nogle har skolebesøg, andre dukker op til markeder men i Fægteklubben Sydjylland flyttede de klubben fra Haderslev til Kolding.

- Vi havde brug for flere medlemmer i klubben, og vi tænkte, at det større befolkningstal i Kolding-området måske kunne hjælpe, siger formanden for klubben, Ole Kokborg, til TV SYD.

Klubben flyttede derfor i august 2015 fra Haderslev til Kolding, og det betød flere indmeldelser især fra børn og unge.

- Nu har vi kun ligget her i knap en sæson, men når vi allerede på den tid har set en fremgang, så håber vi det fortsætter i de kommende sæsoner, fortsætter formanden.

På landsplan er der knap 1.500 fægtere, og de danske klubber har svært ved at tiltrække nye medlemmer, der skal holde liv i de små foreninger. I følge Dansk Fægte-Forbund er det nuværende medlemstal i nogle klubber så lavt, at enkelte udmeldinger kan få klubber til at lukke ned.

- En del fægteklubber i Danmark er så små, at hvis en enkelt ildsjæl stopper, så risikerer klubben at måtte lukke. Derfor er det godt at se, at Fægteklubbe Sydjylland går nye veje for at øge medlemstallet siger udviklingskonsulent hos Dansk Fægte-Forbund, Martin Wiuff, til TV SYD.

Naboer besøger i dag Fægteklubben Sydjylland til en af deres træninger, for at høre mere om sporten og flytningen af klubben. Det er på TV SYD+ i aften 19:55 og 22:40.