TV der bevæger dig

Flytter el-tog fra Sjælland til Esbjerg

IR4-tog skal fra Sjælland til Esbjerg. Foto: René Strandbygaard

Tog-passagerene til og fra Esbjerg skal køre med de elektriske IR4-tog, som i dag betjener pendlerne på Sjælland. Venstre-politiker kritiserer prioriteringen.

IR4-togene kører som regionaltog på Sjælland. Når elektrificeringen er klar næste år mellem Lunderskov og Esbjerg, skal de køre som Intercity-tog på strækningen. Til gengæld må sjællænderne tage til takke med de gamle dobbeltdækkervogne, som har færre pladser og dårligere komfort.

Der er ingen penge til at købe nye el-tog til strækningen mellem Lunderskov og Esbjerg. Men prioriteringen møder kritik fra bl.a. Flemming Damgaard Larsen fra Venstre, skriver Ingeniøren.

- Jeg ikke særlig tilfreds med, at man vælger at flytte IR4 fra den sjællandske trafik. Det er helt forkert, siger han til Ingeniøren. De sjællandske pendlere har jo i forvejen måtte afgivet IR4 til Kystbanen, og dobbeltdækkervogne har langt ringere betjening end den, der er i dag, så ministeren har simpelt hen valgt, at Sjælland skal have ringere betjening end jyderne. Det er ret kritisabelt, tilføjer Venstre-manden.

Strækningen til Esbjerg er vant til at måtte nøjes med aflagte tog. I lange perioder er ruten betjent med gamle regionaltog på Intercity-afgange.

Artikel fra Ingeniøren

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden