Flytter jobs hjem fra Polen

Mens LO og Dansk Industri råber på bedre vilkår for arbejdspladser og erhvervsliv, så er der også virksomheder, der flytter arbejdspladser hjem fra Polen.

Virksomheden Easy Food i Kolding er ikke i tvivl om, at de dyre danskere tjener sig selv ind.

- Der er ingen tvivl om, at selvom det bliver dyrere i kroner og ører, så kan det godt betale sig at have danske arbejdspladser, siger Flemming Paasch fra virksomheden.

Svækker ikke

Hos Easy Food ligger 85 procent af produktionen i Kolding. Og de 100 danske medarbejdere svækker ikke konkurrenceevnen.

- Vi har den tillid til vores medarbejdere at vi tror på, de bidrager alt, hvad de kan de 37 timer, som de nu er på arbejde. Og den løn og den værdi, de skaber, gør, at vi i hvert tilfælde på produktionsområdet er konkurrencedygtige.

40 timer om ugen

Produktionen af smørstænger er i fuld gang hos Easy Food. Snart ligger der kærnemælkshorn på båndet, som indtil nu er blevet produceret i Polen. Flytningen skaber 15 nye arbejdspladser i Kolding. Og selvom de danske medarbejdere skal have mere i løn end deres polske kolleger, går produktionen som varmt brød:

Dansk Industri formand i Sønderjylland, Mogens Therkildsen, har i dag fremsat et forslag om, at alle skal arbejde tre timer mere om ugen - uden lønkompensation i nogle år.

Det forslag tror Flemming Paasch ikke på.

- Det er ikke et forslag som jeg vil komme med, og jeg tror også, vores medarbejdere ville være rigtig kede af det.