Flyv på charterferie fra Als til Italien

Sol, sommer og pizza under fire timer fra Sønderborg. Den er god nok. Det skal to nye charterruter fra lufthavnen i Sønderborg sikre, når de starter til sommer.

Sønderborg Lufthavn har netop indgået en aftale med Alsie Express og Gislev Rejser om at indføre charterflyvninger til Toscana og Sardinien i Italien.

- Vi har kæmpet for at få internationale rejser til lufthavnen i mange år. Så det er en glædens dag at kunne tage hul på det nu.  Det betyder, at vi får et par tusinde gæster mere og et højere aktivitetsniveau,   siger lufthavnschef i Sønderbog Lufthavn, Christian Berg, til TV SYD.

5.000 gæster er allerede sendt afsted fra en anden lille lufthavn i Odense, og der er tilsyneladende noget attraktivt ved de små lufthavne.

- Det er ukompliceret. Parkeringen er gratis, og der er kun få skranker, så det går let og elegant, når man skal rejse,   siger rejseleder fra Gislev Rejser Karen Boysen til TV SYD.

Foreløbig er der planlagt 18 ture til de to italienske destinationer, men Sønderborg Lufthavn forventer ikke, at det er de sidste sydlige himmelstrøg, vi får at mærke.

- Man skal lykkes med det, man har. Men vi tre partnere har allerede tanker om at bygge mere på projektet,  siger Christian Berg.