Flyvevåbnet mangler piloter, flyveledere og mekanikere

Flyvevåbnet mangler piloter, flyveledere og flymekanikere. Derfor holder Fighter Wing Skrydstrup mandag eftermiddag åbent hus for alle, der drømmer om at blive pilot, flyveleder og flymekaniker.

Det sker som et led i, at Flyvevåbnet i øjeblikket søger unge til pilot-, flyveleder- og flymekanikeruddannelserne. Det er derfor en god lejlighed for mulige ansøgere til at se deres fremtidige arbejdsplads med egne øjne, når der der i eftermiddag kl. 15,45 til 18 er åbent hus hos Fighter Wing Skrydstrup for interesserede i at blive pilot, flyveleder eller - flymekaniker.  Det kræver dog tilmelding at deltage.
 

Her vil det være muligt at stifte bekendtskab med uddannelsesforløbet, arbejdspladsen og nuværende ansatte. Der er også mulighed for at se Flyvevåbnets kampfly på tæt hold.

Tidligere har Flyvevåbnet holdt åbent  hus-arrangementer for at afhjælpe manglen på flymekanikere - men det er første gang, at det åbne hus også omfatter unge, der drømmer om at blive piloter og flyveledere, selvom de to uddannelser i forvejen har stor tiltrækningskraft. 

- Vi vil gerne have så mange som mulig til at søge ind som piloter og flyveledere, så vi kan få det bedste udvalg at vælge blandt. Foreløbig har omkring 100 unge tilmeldt sig. Halvdelen vil være piloter, mens resten deler sig ligeligt mekllem meniker og flyveleder, siger kaptajn Martin R. Halfer, der står for arrangementet, der også gentages på Flyvestation Karup onsdag eftermiddag.

Fakta om Flyvevåbnets uddannelser

Uddannelsen som pilot tager 5-6 år og kræver minimum en gymnasial uddannelse. Der er desuden flere fysiske krav herunder bl.a. normalt farve- og mørkesyn.   
Uddannelsen som flyveleder tager fra 2 år til 2 år og  8 måneder og en STX, HF, HH eller HTX og alder på minimum 18 år. Desuden kræves der normal farvesans samt ukorrigeret syn. 
Uddannelsen som flymekaniker tager 3 år. Adgangskravene er en 9./10. klasse samt karakteren 02 i dansk og matematik. 
 
Kilde: www.forsvaretsuddannelser.dk