TV der bevæger dig

FOA: Discount-udbud i ældreplejen rammer ældre og ansatte

FOA kritiserer udlicitering af ældreplejen

Fagforeningen er hård i sin kritik af udliciteringen af ældreplejen i Kolding Kommune.

Der er behov for politisk handling, så ældre borgere ikke bliver ofre for discount-udlicitering, fordi spare-glade kommuner lægger omsorgen for deres ældre i hænderne på de private firmaer, der lover absolut laveste priser.

Det siger FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen, i en reaktion på, at TV2 onsdag aften viste, hvor galt det gik, da Kolding Kommune i 2013 udliciterede ældreplejen.

Når regningen bliver gjort op, lyder den på grædende ældre, fyrede ansatte, tre konkurser og et økonomisk smæk på 17 millioner kroner til Kolding Kommunes skatteydere for den fejlslagne udlicitering.

-Det har været et skandaløst foretagende for både borgere og ansatte. Jeg kan godt forstå, at udvalgsformanden oplever udliciteringen som noget af det værste, han har været med til, siger Dennis Kristensen.

Kommuner, der laver discount-udbud, løber en stor risiko på borgernes vegne, mener han:

-Når store virksomheder giver dumpingtilbud, udkonkurrerer de ikke bare de mindre virksomheder. De køber også kommunen ud af sin egen ældrepleje. For på et tidspunkt kan de sidde på det hele.

Dennis Kristensen frygter, at man i fremtiden vil se en stigende kannibalisering i den private ældrepleje, hvor store, pengestærke virksomheder æder små og mellemstore ved at dumpe priserne.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden