TV der bevæger dig

Fodbold fitness lokker nye til

Dorthe Smitgaard - med til fodbold fitness i Aabenraa. (Foto: DBU pressemeddelelse)

Fleksibel fodbold breder sig i danske klubber. I Aabenraa startede et samarbejde mellem fodboldklubben, Aabenraa Kommune, Hjerteforeningen, Nordea-fonden og DBU i weekenden ? med succes

Aabenraa Boldklub åbnede banerne for alle interesserede seniorer. Det tilbud havde både fodboldjomfruer og tidligere fodboldspillere taget til sig.

En af dem var Dorthe Smitgaard.

- Det er godt at bevæge sig sammen med andre. Det giver god motivation, glæde og livskvalitet og fedt at se, at der er nogle der kan komme tilbage efter en blodprop, fortæller Dorthe Snitgaard i en pressemeddelelse fra DBU.

Træn, grin og bliv sund, men drop de ugentlige kampe og konkurrence.

Det er tanken bag den fleksible fodbold, som får helt nye fodboldspillere på banen og som blomstrer i flere fodboldklubber landet rundt.

230 klubber over hele landet tilbyder aktiviteter til seniorer, som ikke vil spille kampe. Med et gennemsnit på 15 spillere pr. klub bliver det over 3000 udøvere.

Hos Aabenraa Kommune kan de bruge den fleksible fodboldform både præventivt og efter et behandlingsforløb.

- Normalt tilbyder vi vandgymnastik eller pilates efter et behandlingsforløb.Og her kan jeg afsløre, at vi har haft lidt udfordringer med at få lokket de voksne mænd med. Her er fodbold et rigtig godt alternativ, fortæller Søren Schmidt Josefsen, projektleder Aabenraa i Bevægelse, Aabenraa Kommune.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden