Fodbold skal være for alle

For sjette år i træk er der fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder. Målet er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser.

Det er ikke alle børn i Danmark, der har mulighed for at komme på fodboldskole af økonomiske årsager. Men det gør DBU, Danmarks Idræts-forbund og lokale fodboldklubber noget ved.

For sjette år i træk samarbejder de nemlig om at afholde fodboldskoler for børn, der kommer fra udsatte boligområder.

I denne uge er det børn fra Esbjerg, der skal lære at drible, tackle og score.

- Jeg har lært, hvordan vi skal løbe udenom hinanden. Jeg lærer nogle nye at kende, og det er rigtig sjovt, siger Casper Larsen, der deltager i fodboldskolen.

Get2 Fodboldskolerne fungerer som de almindelige fodboldskoler, men deltagerne bliver udvalgt specielt, og så skal de kun betale et symbolsk beløb for at deltage.

- Vi håber, at børnene får en rigtig god uge herude, og at de, der ikke spiller fodbold i forvejen, kan blive motiveret til at melde sig ind i vores klub, siger Carsten Hille, skoleleder for fodboldskolen.

 

Om Get2 Fodboldskolerne

- DBU’s Get2 Fodboldskoler ligner i princippet de almindelige DBU Fodboldskoler, men de adskiller sig, da de er målrettet børn i udsatte boligområder

- DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF (som bidrager med finansiering og rådgivning gennem deres Get2sport initiativ)

- Projektet er støttet af Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold

- Det er sjette år, DBU gennemfører fodboldskoler for børn i socialt belastede områder

- DBU’s Get2 Fodboldskoler afvikles i år i Aarhus, Aalborg, København, Taastrup, Esbjerg, Odense, Bagsværd, Greve, Kolding, Haderslev og Maribo

- Der forventes cirka 900 deltagere på Get2 Fodboldskolerne i 2016. Det er en stigning på knap 20 % i forhold til 2015