TV der bevæger dig

Fodbold-uro: Politi advaret sent

Ballademagere fra Lyngby blev mandsopdækket i Vejle. Billedet er fra en politiøvelse i Vejle i september.

Sydøstjyllands Politi blev først advaret over middag søndag om, at der kunne opstå uroligheder op til fodboldkampen på Vejle Stadion søndag eftermiddag

- Vi indsamler oplysninger op til alle kampe i 1. division og superligaen, fortæller linjechef hos Sydøstjyllands Politi, politiinspektør Karsten Vestergaard Hansen, til TV SYD. Men det var først over middag søndag, at vi fik meldinger om, at der kunne opstå uro.

Ikke en risiko-kamp

Både i superligaen og 1. division tales om risiko-kampe og højrisikokampe. Vejle Boldklub Koldings opgør med topholdet Lyngby var på forhånd ikke betragtet som en risikokamp. Derfor var der ikke indkaldt ekstra mandskab.

- Men vi har altid et beredskab, så der kan trækkes på tilpas mange betjente, siger Karsten Vestergaard Hansen.

Nye meldinger

I ugerne op til kampen udveksles oplysninger. Og her var meldingerne, at der kunne ville komme få Lyngby-tilskuere - og der ville være tale om ganske fredelige fodbold-fans.

Men søndag middag ændrede meldingen karakter. Derfor var politiet forberedt, at en gruppe Lyngby-supportere gik grassat foran McDonalds på Nørretorv i Vejle.

Her kom Lyngby-tilhængerne i klammeri med lokale - både tilfældige forbipasserende og VB-tilhængere. Der blev bl.a. kastet med dåser.

Tre af Lyngbyfolkene forsøgte at barrikadere sig i burger-restauranten, men blev hentet af politiet. Og der blev brugt masser af peberspray.

Politiets indsatsleder valgte at følge ballademagerne mod Vejle Stadion. Undervejs var der flere gange tilløb til uro - og der blev kastet med forskelligt kasteskyts mod forbipasserende.

- Og da gruppen var kommet lidt væk fra centrum, besluttede vi, at de ikke skulle til fodbold. Det ville være for stor en sikkerhedsrisiko.

Derfor blev hele gruppen anholdt ved Roms Hule, siger Karsten Vestergaard Hansen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden