TV der bevæger dig

Fodboldklub er træt af råbende forældre og trænere

Fodboldklub kommer med et nødråb til forældre og trænere.

Både forældre og trænere har travlt med at fjernstyre deres børn, når de spiller fodbold. Lad nu børnene selv spille, lyder det fra fodboldklubben Ammitsbøl SG&I.

Der kommer rigtig mange gode råd fra sidelinjen, når der bliver spillet fodbold i mange af de børnerækker, der hører under DBU Jylland.

Det oplever flere ledere i klubben Ammitsbøl SG&I lidt syd for Vejle.

Men nu skal det være slut med de mange tilråb, der, ifølge Allan Lund fra Ammitsbøl, er med til at ødelægge børnenes lyst til at spille fodbold.

- Der bliver sendt en ekstra træner eller en forældre ned på mållinjen for at dirigere spillerne, eller også er der en forældre, der konstant står og råber til børnene, hvad de skal gøre, fortæller Allan Lund til DBU Jyllands hjemmeside.

DBU Jylland er enig i kritikken

Her er unionen også opmærksom på problemet med de råbende trænere og forældre i de små alderstrin.

Det er vel den største trussel i hele udviklingen af fodboldspillere, og det er noget, vi skal gøre noget ved

David KiærNielsen, fodboldfaglig rådgiver, DBU Jylland.

- Det er vel den største trussel i hele udviklingen af fodboldspillere, og det er noget, vi skal gøre noget ved, siger fodboldfaglig rådgiver David Kiær Nielsen fra DBU Jylland.

Ifølge Allan Lund fra Ammitsbøl har han flere gange forsøgt at komme i dialog med modstanderholdene, når klubben U8 hold spiller kamp. Men de vil ikke være med til, at vi ikke skal stå ved mållinjen og dirigere, fortæller han.

Derfor kommer klubben nu med et opråb om at lade børnene spille og tage beslutningerne selv, når de løber rundt på grønsværen.

 

 

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu