Fodboldklub inviterer flygtninge med til træning

Der er flere på banen, når fodboldspillerne fra Gauerslund IF går til træning. De har nemlig inviteret flygtninge fra de lokale asylcenter med.

Sidste år fik Børkop nye indbyggere, da 100 flygtninge rykkede ind på det nye asylcenter. Onsdag aften var 15 af dem med til træning i fodboldklubben Gauerslund IF. Klubben har samlet støvler og andet udstyr ind til deres nye holdkammerater, der desuden spiller gratis.

- Vi var nogle stykker fra klubben, der var til borgermøde i forbindelse med oprettelsen af flygtningecenteret, og vi fik straks den tanke, at dem der kom, de skulle selvfølgelig spille fodbold med os, siger Bjarne Andersen, der er formand for klubben.

Det er ikke kun på fodboldbanen, borgerne i Børkop gør noget aktivt for integrationen. På asylcenteret modtager de næsten mere tøj og legetøj end de kan rumme.

Yasmine Abdulkahder, der bor på centeret med sin mand og deres datter, er taknemmelig for den velvilje, de har mødt i byen.

- Når vi går på gaden i Børkop, smiler folk til mig og til min baby, selvom de ikke kender mig. Det er rigtig godt for os, siger hun.