Fodboldtræner håber, at EM-succes vil smitte af

Det danske kvindelandshold i fodbold, nyder for tiden stor succes ved EM-slutrunden i Sverige. Træneren for KoldingQ, Lene Terp, håber på, at det kommer dansk kvindefodbold til gavn.

På en fodboldbane i Kolding løber en flok fodspillere fra fodboldklubben KoldingQ og træner. Alt i mens spillerne er ved at forberede den kommende sæson i landets bedste række, 3F ligaen, så bliver der samtidig fulgt med i, hvordan det går det danske kvindelandshold i Sverige.

- Jeg fulgte med hjemmefra i kampen mod Frankrig, og inden var jeg i Sverige for at se den indlede runder, siger Lene Terp.

I lande som Tyskland, USA og Sverige er kvindefodbold noget mere populært end, det er i Danmark. I 2012 var der registeret 356.754 fodboldspillere i Danmark, heraf var kun 77.889 fodboldspillere kvinder.

Men det tal håber træneren for KoldingQ, vil stige som følge af kvindernes succes.

- Det her kan være med til at fremme interessen hos den almene dansker. Gennembruddet betyder forhåbentligt, at interessen for kvindernes præstationer får flere danskere til at interessere sig for kvindefodbold.

Danmark spiller i morgen semifinale mod Norge, men i aften klokken 19.30 har vi en pakke, der handler om det danske kvindelandshold.