Fodslaw fra Slesvig til Viborg

Omkring 200 mennesker er lige nu på vandring på vej mod Viborg. Starten gik søndag i Slesvig, og så var årets Hærvejsvandring i fuld gang.

Hærvejs-vandringen er også en social, sund og uhøjtidelig travetur med familie, kammerater eller kolleger. I dag - på den fjerde vandre-dag - talte vi med Kaj Bollerslev fra Århus. Han dannede bagtrop.

Det er det hyggeligste sted at være, sagde han, og han havde det rigtigt godt. Ved tidligere vandringer har han haft ondt i knæene - og vabler - men det er han kommet over. Nu går det fint. Han møder en masse dejlige mennesker, og ser frem til en kold pilsner.

Fodslaw

Det hele begyndte i 1960'erne, da en del hjemmeværnsfolk besluttede at gå til Nijmegen i Holland. Efterhånden blev der behov for en forening, hvor man kunne træne til turene, så i efteråret 1970 tog en del personer i Viborg området initiativ til at oprette en træningsforening. Den kom til at hedde Fodslaw.

Allerede i 1972 arrangerede Fodslaw den første Jule-motionstur, og i sommeren 1973 blev den første Hærvejsvandring gået af 162 deltagere. Siden har flere tusinde personer gået turen fra Slesvig til Viborg. Det er en sund march på to gange 20, 30, 40 eller 45 kilometer, som henvender sig til alle aldre.

Gå, gå og gå!

Kirsten Ryslev fra Røsnæs på Sjælland bruger sin ferie til at gå på Hærvejen, og hun siger, det er dejligt. Man skal blot gå, gå og gå. Så tænker man ikke på varmen eller ømme fødder. Hun befinder sig i godt fællesskab, og hvis hun vil sludre med de andre, så sludrer hun.

- Den dag, vi går ind i Viborg, så står de andre og råber godt gået! Så er vi glade igen, siger Kirsten Ryslev.

Der er 300 kilometer fra Slesvig til Viborg. I dag nåede de Vejen, og øllet var koldt.