Fødevarestyrelsen skærper krav efter listeriafund

Elbokøkkenet må fremover kun producere mad med en holdbarhed på fem dage.

Nye retningslinjer fra Fødevarestyrelsen betyder, at det fælleskommunale køkken, Elbokøkkenet nu må omlægge produktionen og foreløbig kun må producere mad med en holdbarhedstid på fem dage i stedet for tidligere 17 dage.

De nye retningslinjer kommer efter, at der er fundet spor af listeria bakterier i nogle af de fødevarer, der endnu ikke var sendt ud til borgerne.

Det betyder også, at Elbokøkkenet tilbagekalder alle de retter, der er produceret inden den 9. maj.

Derfor får omkring1000 borgere i de fire kommuner Middelfart, Kolding, Fredericia og Haderslev i dag leveret ny mad som erstatning for den mad, der bliver hentet, fordi holdbarhedstiden er sat ned.

-Vi er meget kede af de gener, det giver at vi henter maden. Men vi prioriterer fødevaresikkerheden højt og derfor henter vi maden, siger bestyrelsesformand i Elbokøkkenet, Kaj Johansen.

I sidste uge tilbagekaldte Elbokøkkenet tre retter mad, fordi egenkontrollen viste spor af listeria. Der blev dog ikke fundet listeria i nogle af de retter, der blev hentet hos borgerne.

De nye retningslinjer er indført som en midlertidig ordning.