TV der bevæger dig

Fødselstallet er for lavt i Syd- og Sønderjylland

Der skal gerne kommer flere babyer til Syd- og Sønderjylland. Arkivfoto

Der bliver født for få børn i Syd- og Sønderjylland. Hvis fødselstallet fortsætter med at falde, så bliver der færre indbyggere i vores del af landet.

I hele Danmark er antallet af fødsler pr.tusind indbygger faldet til 10,0. I de syd- og sønderjyske kommuner ser det endnu værre ud. Her ligger fødselstallet på 8,8 pr.tusind indbyggere.

Det vil med andre ord sige, at de børn, der bliver født i dag, skal blive 130 år gamle, for at vi kan opretholde befolkningstallet i vores del af landet.

Det viser en undersøgelse, som kommunernes nyhedsbrev Momentum har udarbejdet. http://www.kl.dk/Momentum/momentum2016-5-4-id199252/?n=0

Her er der også lavet beregninger over, hvornår kommunerne sidst havde en holdbar reproduktionsrate. Den rate udregnes ved at sammenholde fødselsraten og middellevetiden i hver kommune.  

I vores område ser det bedst ud for Kolding, Hedensted og Horsens. Her blev der mellem 2008-2013 født nok børn til at opretholde indbyggertallet.

Det ser noget værre ud for resten af kommunerne i vores område. Her er der i ingen af årene siden 2002 født nok børn til at opretholde indbyggertallet.

  Foto: Fra Momentums undersøgelse

 

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden