Følg stormen på Dybbøl i radioen

I dag genopliver DR stormen på Dybbøl 18. april 1864, når P4 og P1 sender tilsammen seks timers direkte radio med breaking news fra Dybbøl Mølle om det historiske slag

DRs P4 og P1 sender sammenlagt seks timers radio om stormen på Dybbøl, det skæbnesvangre slag, der kostede flere tusinde mennesker livet eller gjorde dem til invalider.

Det er gode erfaringer fra et helt usædvanligt og nyskabende radioprojekt, som P4 Syd og P4 Trekanten første gang lavede 9. april 2010 - nøjagtig 70 år efter, at Tyskland besatte Danmark, der gentages i stor skala i dag.
Om den usædvanlige måde at formidle de skæbnesvangre timer i 1864, forklarer Morten Teilmann-Jørgensen, redaktionschef på P4 Trekanten i Vejle.
- Først og fremmest ønsker vi at give radiolytterne et unikt indblik i og oplevelse af et historisk øjeblik, der stadig bliver betragtet som et nationalt traume. Og så synes vi, at det både er vigtigt og spændende at formidle dansk historie og kultur, så det opleves som levende, oplysende og væsentligt, siger Morten Teilmann-Jørgensen og tilføjer:
- Med vores genoplivelse af slaget ved Dybbøl håber jeg, at danskerne får en ny viden og indsigt i en historisk skelsættende begivenhed.