TV der bevæger dig

Først søndag morgen smed Tommy den døde storkeunge ud af reden

00:43

Her smider storkefar Tommy den døde unge ud af reden.

Her smider far-Tommy den døde unge ud over redekanten.

Her smider far-Tommy den døde unge ud over redekanten.

1 af 3

Storkeungen lå død i reden i cirka et døgn, før Tommy ved ni-tiden søndag morgen smed den ud. Der er nu to levende unger tilbage i reden. Og et æg.

Allerede i går lørdag ved middagstid stod det klart, at en af de tre storkeunger lå død i reden i Smedager. Men der skulle gå et helt døgn, før storkefar Tommy smed smed ungen ud af reden.

I følge storkene.dk har storkene meget svært ved at finde føde, selvom der lægges føde i form af fisk i mundrette stykker ud til dem, og derfor er det ikke nogen overraskelse, at en af ungerne nu er død.

- Vi ved godt, at området omkring storkereden i Smedager ikke udgør det bedste terræn for et storkepar. Og kombinationen af et meget opdyrket og tørt område og den ekstremt tørre forsommer som vi har oplevet, er ikke noget der bekommer storkeparret. Det gør det ekstremt svært at skaffe føde nok hjem til reden. Det er virkelig frustrende at se på, siger Mogens Lange Petersen fra storkene.dk.

Sidste sommer døde to af fem af Annika og Tommys udklækkede unger. Men her gik Tommy lidt mere dramatisk til værks, dan der skulle ryddes op i reden.

Han åd den ene unge. Den anden røg som ungen fra i år også ud over redekanten. 

Om de to levende unger overlever de kommende dage, er uvist, men i følge storkene.dk vil lidt regn gøre det meget lettere for parret at finde føde, blandt andet er det lettere at finde regnorme i våd jord, og er vigtig føde for storkeunger.

Storkene.dk mener det æg, som stadig ligger i reden er ubefrugtet, og der ikke kommer en unge ud af det. Så det er et spørgsmål om tid, før det også ryger ud over redekanten.

Følg storkene live.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden