Første bog om striden om Vejlegården

Den seks måneder lange faglige kamp omkring restaurant Vejlegården er nu blevet til en lille elektronisk bog med titlen Stegt Flæsk - en arbejdsmarkedsthriller. E-bogen udkommer i morgen.

Udgivelsen sker som optakt til, at Arbejdsretten mødes 2. og 3. oktober for at beslutte, hvordan striden skal ende.

Det er journalist Ida Nyegård Espersen, som har skrevet en lille skildring af, hvad der er sket i de første måneder - og op til blokaden - af Vejlegården.

Bogenn udkommer som elektronisk bog - og skal altså købes og hentes på internettet.

Bag kulisserne

Ida Nyegård Espersen skriver selv om sin bog:

Kampen om restaurant Vejlegården startede som en lokal nabostrid, men endte som sommerens store nyhedshistorie. Med dødstrusler, hackere og en fagforening i knæ.

Dette er fortællingen om, hvad der egentlig skete bag scenetæppet i årets måske mest symbolladede, offentlige slagsmål.

Vi kommer tæt på den trodsige restaurantejer fra Vejle, der afviser en overenskomst fra landets største fagforbund, som svarer igen med blokade. Men Stegt Flæsk blotlægger også, hvordan kampen i kulissen i høj grad er velorkestreret og gennemorganiseret af magtfulde politiske kræfter. Tag med på et dramatisk og absurd eventyr med rasende erhvervskendisser, hotdog-spisende blokadevagter og en fagforening, der farer vild.

Til digitale

E-bogen udgives af Zetland, som er et uafhængigt medie og siden foråret 2012 har udgivet kvalitetsjournalistik i langt format til digitale platforme.

Smagsprøve på bogen

Leveret af Riidr e-bøger | Mere om 'STÆGT FLÆSK (prøve)' som e-bog