Første Legoland i Asien skyder op

Legoland Malaysia bliver den sjette internationale temapark, der bygger stort med den lille klods fra Danmark.

Danmarks verdensberømte Lego-klodser fortsætter sin sejrsgang over hele kloden. Nu under tropiske himmelstrøg med palmer og bagende sol.

Åbner næste år

Etableringen af Asiens første Legoland, der ligger i det sydlige Malaysia, skrider nemlig frem helt efter planen. Temaparken, som lokker turister og andet godtfolk til med 40 forskellige forlystelser, slår dørene op næste år.

Det rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Når temaparken, der hylder de små, farverige byggeklodser står færdig, bliver det den sjette af sin slags i verden. Der ligger allerede Legolande i Storbritannien, Californien, Florida og Tyskland. Og selvfølgelig i Billund, hvor det hele startede.

Petrona Towers i Legoklodser

I 2012 knejser det nye malaysiske forlystelsesland, bygget af 30 millioner Legoklodser, med modeller af ikoniske bygninger såsom Malaysias egen kæmpeskyskraber Petrona Towers.

Legolandet bliver en hovedattraktion i den nye by og økonomiske zone, der går under navnet "Iskandar Malaysia". Den ligger lige i nærheden af Singapore, som allerede kan prale med en enorm temapark: "Universal Studios".

Masser af vækst

- Er der en mæthed af temaparker?, spørger Zainal Ashiki Muhammad, som står i spidsen for byggeprojektet, og giver selv svaret:

- I denne region er svaret nej. Der er stadig masser af vækst i udviklingen af temaparker.

Der ligger også et Disneyland i Hong Kong.