Første skoledag? Sådan får du dit barn sikkert i skole

I denne uge starter folkeskolerne igen efter sommerferien. For nogle børn er det måske første skoledag og derfor også første gang, at de skal lære skolevejen.

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har i forbindelse med skolestart lanceret en kampange, der skal sætte fokus på trafiksikkerhed for de mindste.

Kampagnen indeholder fire råd, så børnene sikrest kommer frem og tilbage fra skolen. Du kan finde flere råd hos Rådet for Sikker Trafik

Gode råd til forældre med små børn

  1. Træn skolevejen mange gange
    Børn lærer ikke trafik gennem snak - de skal ud og øve sig i trafikken sammen med mor eller far. I skal derfor træne skolevejen sammen til fods eller på cykel mange gange, før de små kan selv.
     
  2. Vælg den sikreste vej til skolen
    Den sikreste skolevej er ikke altid den hurtigste. Brug stisystemer, hvis det er muligt. Og kryds vejen ved lyssignaler eller brug gangbroer og -tunneller.
     
  3. Se trafikken i børnehøjde
    Gå ned i knæ, når du skal forklare dit barn, hvad han eller hun skal se efter. Forklar, at chaufføren ikke nødvendigvis har set jer, selvom I har set bilen. Børn har brug for længere tid til at vurdere fart og afstand.
     
  4. Se på dine egne trafikvaner
    Børn gør, hvad forældre gør, og ikke, hvad de siger. Hvis mor eller far ikke bruger cykelhjelm og ofte går over for rødt, kan det være svært for barnet at forstå, at der gælder andre regler for dem.
     
Kilde: Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden