Første skridt taget til faglig kamp mod Ryan i Billund

En række faglige organisationer har onsdag taget det første formelle skridt til en blokade mod det irske lavprisselskab. Det bliver nu op til LO at afgøre om blokaden skal sættes i værk med 14 dages varsel.

Ryanair har meddelt Flyvebranchens Personale Union, at der ikke vil blive tegnet en overenskomst. Og fagforeningen har derfor taget skridt til en blokade mod det irske lavprisselskab, der sammenlagt har mere end 70 millioner årlige passagerer.

Onsdagens møde hos 3F i Billund mundede ud i, at Flyvebranchens Personale Union via serciceforbundet vil drøfte sagen med LO, som opfordredes til at indlede og varsle en blokade mod Ryans aktiviteter i Bilund Lufthavn.

Ryanair er med 20 ruter ogmed op mod 800.000 passagerer Billund Lufthavns største kunde. Og en blokade af mod lavprisselskabet vil kunne ramme hådt hvis den sættes i værk i den absolutte højsæson.

En blokade betyder, at alle ansatte i Billund lufthavn organiseret under blandt andet 3F og HK vil nægte at servicere Ryanair.

Selskabet vil derfor ikke få tanket brændstof, leveret catering, håndteret bagage eller tjekket passsagerer ind ved hjælp af organiseret personale i Billund Lufthavn.

- Det er bekymrende, at denne arbejdsgiver er så ligeglad med den danske model. Vi ved fra vores søsterorganisationer, at Ryanair langt fra er et mønsterbillede på en samarbejdspartner. Sporene skræmmer, siger Anders Mark Jensen. Han er næstformand i Flybranchens Personale Union.