Første spadestik til ny museumsperle i Blåvand

Tirsdag morgen tager Vardes borgmester Erik Buhl det første spadestik til Danmarks nye museumsattraktion: Tirpitzmuseet i Blåvand.

Museet er tegnet af den verdens berømte Bjarke Ingels Group og sætter helt nye rammer for, hvordan man bygger museer i Danmark.

Borgmester Erik Buhl (Venstre) glæder sig over kommunen nu får en helt ny attraktion i det vestjyske.

-Projektet sætter, med BIG, Bjarke Ingels Group i spidsen for den arkitektoniske del, helt nye rammer for, hvordan man kan bygge museer herhjemme. Det bliver exceptionelt flot, og det bliver en af Jyllands største attraktioner. Jeg er glad for og stolt over, at et projekt med de perspektiver realiseres i Varde Kommune, siger borgmester Erik Buhl.

-Museet ved Tirpitz-stillingen i Blåvand er Museet for Varde by og omegns største satsning til dato, og jeg må af og til næsten knibe mig i armen for at få vished om, at vi nu endelig er så langt med projektet, at vi skal i jorden.

Det er helt fantastisk, fortæller Lisbet Rosendahl, kulturudvalgsformand (Venstre) i Varde Kommune.

Også museumsdirektør Claus Kjeld Jensen glæder sig over det nye museum snart ser dagens lys, og museet kan benytte de nye faciliteter.

-Museet bliver arkitektonisk storslået, men som museumsmand glæder jeg mig mest over de uovertrufne udstillingsfaciliteter, som bygningen giver museet, siger Claus Kjeld Jensen.

Museet skal bygges i og omkring kanonstillingen Tirpitz-bunkeren som er en del af Hitlers Atlanterhavs vold.

Byggeriet koster 100 millioner kroner, hvor A.P. Møller Fonden donerer et tocifret millionbeløb til museumsbyggeriet, og Varde Kommune resten.

Planen er museet står færdig foråret 2016

Se interviewklip med Vardes borgmester og arkitekt Finn Nørkjær fra Bjarke Ingels Group

Varighed 1.25