Første spadestik til nyt TV-hus

Det første spadestik til TV Syds nye hus blev taget i formiddags.

Koldings borgmester Jørn Pedersen, TV SYDs formand Jacob Ejs og adm. direktør Hans Egon Lorenzen trådte hver især spaden og markerede dermed den officielle start på byggeriet af TV SYDs nye domicil.

Den regionale tv-station for Syd-og Sønderjylland bliver de første, der rykker ind i Nordic Synergy Park tæt på motorvejen ved Kolding Syd, hvor et halvt hundrede mennesker var mødt op for at overvære det første spadestik.

TV SYD har siden 1995 haft til huse i lejede lokaler i et elselskabs tidligere bygninger på El-vej i Kolding-forstaden Seest efter flytningen fra Haderslev, hvor TV SYD holdt til fra stationens start i 1983.

Men rammerne i Seest er blevet for snævre - ikke mindst, fordi TV SYD nu sender døgnet rundt. Og et tv-hus, som er bygget til formålet, har længe været et stort ønske for TV SYD.

For TV SYD er placeringen lige ved motorvejen perfekt. Tv-stationens biler skal hurtigt kunne komme ud i landsdelen, og det bliver der optimale muligheder ved en placering i Nordic Synergy Park. Samtidig glæder stationen sig til for første gang at kunne rykke ind i et byggeri, der er skabt til tv-produktion og blive herre i eget hus.

CC Contractor fra Herning står for totalentreprisen på byggeriet, der forventes at stå færdig i januar 2013 og koster 38 millioner kroner.

Nordic Synergy Park i Kolding, hvor TV SYD får sit nye hjemsted, skal med tiden vokse sig til et 15 kvadratkilometer stort grønt område, der skal rumme 30.000 arbejdspladser, forskning, uddannelser, fritidsaktiviteter og attraktive boliger - i synergi.