Førtids-pensionister har svært ved at få job

Brian Joensen i Esbjerg er en af landets cirka 240.000 førtids-pensionister - og han hører blandt de kun 6000 førtids-pensionister, der arbejder i et job med løntilskud fra det offentlige.

De fleste af dem er førtidspensionister fordi de ikke kan arbejde, men mange af dem vil gerne.
Og det er lykkes for Brian Joensen. Han  arbejder ni timer om ugen på affaldsforbrændingen i Esbjerg, hvor han styrer en kran, der flytter affald hen til forbrændingslægget.

Kranen er bygget om til Brian Joensen blandt andet med nye fodpedaler. Det kostede 80.000 kroner, som Esbjerg kommune betalte.
Men det er ikke kun selve kranen der skal være klar. Forudsætningen for at ansætte Brian Joensen i et job med løntilskud var, at alle medarbejdere bakkede op om ideen. Det kostede mange overvejelser og informationsmøder.

Kun 6000 får lønstilskud med på job

Brian Joensen er én af omkring kun 6000 førtidspensionister der arbejder i et job med løntilskud fra det offentlige.

Brian Joensen er spastiker, men hjernen fungerer helt normalt. Han understreger, at det ikke er kommunens fortjeneste, at han nu for første gang i sit liv har fået et job. Han fik jobbet fordi han kom i kontakt med en jobkonsulent fra Handicapidrættens Videnscenter,der blandt andet bruger erfaringer fra handicapidrættens verden til at få førtidspensionister tilbage på arbejdesmarkedet.