Fogedforbud mod Viking-Is fastholdes

Vestre Landsret har besluttet, at isfirmaet Viking-Is fortsat ikke må sælge is fra deres biler i Syd- og Sønderjylland. Forbuddet gælder indtil 1. oktober.

Viking-Is begyndte i marts at køre is ud på syd- og sønderjyske gader og veje. Hjem-Is, der var først med modellen med at sælge is fra omkring kørende biler, følte at deres koncept, rutelister og andre erhvervshemmeligheder blev kopieret.

- Den korte version er, at Viking-Is ikke må omkøre konsumis i det sønderjyske og gøre brug af dokumenter og erhvervshemmeligheder, der har været bragt frem i sagen, siger Hjem-Is' advokat, Kenneth Kvistgaard-Aaholm til Ritzau.

Viking kritiserer Hjem-Is' monopol

Retten i Sønderborg havde oprindelig nedlagt fogedforbud mod den nye isbils virksomhed i hele Region Syddanmark, men det har landsretten nu præciseret til ikke at omfatte Fyn.

Hos Viking-Is glæder stifter Tom Roth sig over, at man igen må sende isbilerne ud på de fynske veje, men han kritiserer Hjem-Is.

- De store tabere er forbrugerne i Syd- og Sønderjylland, som må finde sig i Hjem-Is' fortsatte monopol. Og monopol bringer meget sjældent noget godt med sig andet end højere priser og dårligere service, siger han.

Viking fortsætter fremfærd

Fogedforbuddet stopper dog ikke Viking-Is' fremfærd i Danmark. Snart vil Hjem-Is' konkurrent have biler i både Midtjylland, Nordjylland og på Sjælland, fortæller Tom Roth.

Viking-Is adskiller sig fra Hjem-Is, der ejes af fødevaregiganten Nestlé, ved at køre rundt i en rød bil i stedet for en blå. I stedet for en klokke spiller isbilen en melodi.

Viking-Is er stiftet af to brødre, der begge tidligere har arbejdet for hjemis. Pakkerne indeholder is fra Frisko og Ben & Jerry's.