Folk forstår ikke, hvor farligt ulovligt fyrværkeri er

Politiet undrer sig over, at der stadig er folk, som køber ulovligt fyrværkeri. Uden at tænke på, hvor alvorlige følger det kan få.

Politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Benny Tollestrup, fortæller om den seneste beslaglæggelse.

Her blev der hos en 33-årig mand fundet 150 kanonslag, en snes krysantemumbomber, 300 gram sort krudt og mere end fem kilo almindeligt fyrværkeri. Det ulovlige fyrværkeri blev fundet i en garage.

- Vi har her med en sag at gøre, hvor det kunne have været gået grueligt galt, siger politiinspektøren. Derfor ønsker vi endnu en gang at fortælle borgerne, at der er al mulig grund til at være opmærksomme, hvis de ser eller hører om nogen, som opbevarer eller handler med det ulovlige fyrværkeri. For det findes altså.

Politiet har ekstra fokus på det ulovlige skyts netop nu.

- Og vi må desværre konstatere, at der stadig er folk, som ikke forstår hvor farligt det er – og hvor mange mennesker, der går ud over, hvis det går galt. En fyrværkeriulykke rammer ikke kun én selv – men også de pårørende og i dette tilfælde også naboer i det område, hvor den 33-årige havde opbevaret det ulovlige fyrværkeri. Tænk blot på de store fyrværkeriulykker sidste år i Nordjylland, hvor tre mænd på tragisk vis mistede livet, siger Benny Tollestrup.

Politiet opfordrer folk til at bruge deres kritiske sans, når de køber fyrværkeri på nettet eller i private garager. Og politiet opfordrer folk til at tippe politiet, hvis de har mistanke om salg af ulovligt fyrværkeri.

 
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.