TV der bevæger dig

Folk vælter ind i Jyllands største indkøbscenter

00:37

Allerede tidligt på fredagen var der næsten fyldt i Kolding Storcenter. Hør hvad kunderne synes om Black Friday i Jyllands største indkøbscenter. Video: Troels Sørensen TV SYD

Folk strømmer til Jyllands største indkøbscenter - alle i jagten på at få del i dagens gode Black Friday-tilbud.

Vi kender det alle. Først er det svært at finde en parkeringsplads. Så er det svært at komme frem på gangene fra butik til butik, og når først det er lykkedes at komme frem til den ønskede butik og finde den rigtige vare, så er der en meeeega lang kø ved disken. 

Alligevel strømmer folk til i Kolding Storcenter denne Black Friday. En af dem, der var til Black Friday er Tanja Sørensen og hendes mand. 

00:23

Kolding Storcenter bliver invaderet denne Black Friday.

Luk video

Vi har allerede travlt nu, og vi kører på livet løs, men der kommer flere, når folk får fri fra arbejde. Det bliver eddermame en travl dag. 

Siv Lybæk Jensen, ekspedient, Kolding Storcenter.

- Vi skal have købt julegaver. Det gælder bare om at få nogle af dem overstået inden december, fortæller Tanja Sørensen, imens hun shopper bukser i Jack & Jones. 

Forberedt sig længe

Imens er ekspedient Siv Lybæk Jensen i gang med at vejlede en anden kunde i butikken, der bugner af vare. Trøjer, bukser ligger snorlige i store stakke og stativerne er proppet med jakker og cardigans. Ekspedienter er der også mange af. Alle ansatte er på arbejde i dag.

Black Friday i Danmark:

I 2013 begyndte en række danske webshops at hoppe med på Black Friday. Senere har fysiske forretninger og hele kæder sluttet sig til udsalgsfesten.

Kilde: www.blackfridaydanmark.dk

Se mere

- Vi har forberedt os hele ugen, ja faktisk i længere tid. Vi har fyldt hele butikken op fra bunden af, for der skal jo ligge meget mere, end der plejer. Og så har vi snakket sammen på kryds og tværs om, hvordan vi får det til at køre i dag. Vi skal være gode til at kommunikere og al sådan nogle ting, fortæller hun. 

Mere travlt i eftermiddag

Selvom dankortene allerede nu gløder af at køre igennem terminalerne i storcentret, forventer ekspedient Siv Lybæk Jensen fra Jack & Jones-butikken, at de nærmest kommer til at brænde senere på dagen.

- Vi har allerede travlt nu, og vi kører på livet løs, men der kommer flere, når folk får fri fra arbejde. Det bliver eddermame en travl dag, siger hun. 

Butiksansattes råd til kunderne:

I anledning af Black Friday har HK Handels butiksansatte formuleret deres ni bedste råd til, hvordan man er en god kunde på årets store shoppingdag:

  • Lad være med at tale i telefon, mens du bliver ekspederet
  • Vær tålmodig og respekter køkulturen. De andre kunder har sikkert også travlt.
  • Læg dine varer i ét lag på disken eller rullebåndet.
  • Vil du klage, så gør det uden at hidse dig op. Butiksmedarbejderen har ikke lavet fejl med vilje.
  • Respekter butikkens regler. Butiksmedarbejderen kan ikke ændre butikkens regler - heller ikke selv om du bliver vred.
  • Er din indkøbsliste to sider lang, så kom i god tid, inden butikken lukker
  • Fortryder du en vare, så læg den på plads igen, eller giv den til en butiksmedarbejder i stedet for at lægge varen et tilfældigt sted.
  • Hils på ekspedienten, og send gerne et smil - også selv om du har stået i kø i ti minutter for at få hjælp eller betale for din vare.
  • Har du fået en god service, så sig tak. Det er altid rart at blive anerkendt for sin faglighed.
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App