Folkeskoleelever blev eksperter på strøm

Hvad koster det om året at have sit fjernsyn stående på standby? Det var et af mange spørgsmål som 8. klasse fra Fjordbakkeskolen i Taulov fik tirsdag.

Eleverne skulle selv finde svaret, mens de var på besøg hos Ewii, den private energikoncern, der tidligere var kendt i trekantområdet som TreFor.

Selskabet fylder 150 år i år. Det fejrer de blandt andet med at invitere alle 8. og 9.-klasser i trekantområdet til undervisning i strøm og hvordan man sparer på samme.

- Vi har en forpligtelse til at lave åben skole i forbindelse med den nye skolereform. Det her er en klar mulighed for at få eleverne til at møde erhvervslivet og omvendt, siger matematik- og naturfagskonsulent i Kolding Kommune, Mogens Hansen, til TV SYD.

quote

Jeg synes, det er spændende. Man hører ikke så meget om energi normalt, så det er lidt anderledes.

Søren Skov Jensen, 8. klasse, Fjordbakkeskolen, Taulov

Initiativet bliver også modtaget godt af erhvervslivet.

- Vi har en masse kompetencer i vores hus, folk der ved rigtig meget om nogle ting. Det vil vi gerne prøve at give videre til nogle af de skoler, der er i trekantområdet, forklarer Claus Blem Jensen, der er PR-konsulent hos Ewii.

Eleverne lærer om energi, joule, kilowatttimer og andre svære emner. Men det generer ikke eleverne.

- Jeg synes, det er spændende. Man hører ikke så meget om energi normalt, så det er lidt anderledes, fortæller Søren Skov Jensen fra 8. klasse på Fjordbakkeskolen i Taulov.

Men besøget har også en anden side.

- Vi vil gerne have de unge mennesker til at interessere sig for naturfag, slutter Claus Blem Jensen fra Ewii.