TV der bevæger dig

Folkeskoleelever flygter til privatskoler: Så mange søger væk

Flere elever i Syd- og Sønderjylland vælger privatskoler frem for folkeskolen. Foto: Søren Bidstrup, Scanpix Danmark / Stefan Jørgensen, TV SYD

I Tønder kommune går næsten hver fjerde skoleelev i privatskole – i Sønderborg og på Fanø falder andelen af elever i privatskole.

Flere og flere forældre sender deres børn i armene på privatskoler i Syd- og Sønderjylland. Det viser en ny analyse, som det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, VIVE, har lavet for TV2 Regionerne.

Analysen peger dog ikke kun på en stigning i antallet af elever i privatskole. Den viser også, at der er store kommunale forskelle.

Hver fjerde i privatskole

I Tønder Kommune går næsten hver fjerde elev i privatskole. I 2012 var det 19,4 procent af kommunens skolebørn, der gik i privatskole, men i de seneste år er det tal steget til 23,5 procent.

Helt anerledes er billedet i Sønderborg og Fanø kommuner. Her er andelen af elever i privatskoler faldet over perioden 2012 til 2016. I Fanø er de gået en procent tilbage – her er det 2,2 procent af eleverne, der går i privatskole. I Sønderborg er det 14,9 procent af eleverne, der går i privatskole. Tallet var 0,3 procent større i 2012.

Find din kommune

Du kan selv klikke rundt og se, hvordan det står til i din kommune. For hver kommune er det opgjort, hvor mange procent af eleverne i den enkelte kommune, der går i privatskole – og hvor stor ændringen er fra 2012 til 2016. Desto mere mørkrød kommunen er, desto flere elever går i privatskole. 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden