Folketingskandidat skal findes ved nyt kampvalg

Kampvalg gav ikke flertal til én kandidat, så socialdemokrater i Vejle skal stemme igen. I mellemtiden kan Løkke nå at udskrive valg.

Det lykkedes ikke Socialdemokratiet i Vejles sydkreds at finde en ny folketingskandidat i dag. Kredsen skal bruge en afløser for det mangeårige folketingsmedlem Karen Klint, som ikke genopstiller.

Ingen af de opstillede politikere fik over halvdelen af stemmerne. Derfor skal medlemmerne til urafstemning igen.

Efter sommerferien 

Ved optællingen søndag på Vejle Rådhus var der størst støtte til byrådsmedlem Birgitte Vind, som fik 139 stemmer.

Tidligere byrådsmedlem og lokalformand John Refsgaard fik 101 stemmer, mens partisekretær Simon Redder Thomsen fik 68 stemmer.

Medlemmerne skal altså vælge mellem Birgitte Vind og John Refsgaard ved den afgørende urafstemning med deadline den 17. august. 

Hurtigt valg?

Hvis Løkke pludselig udskriver valg, kan der altså komme en situation, hvor partiet ikke har fået valgt en afløser for Karen Klint. Det er Birgitte Vind forberedt på.

quote

Som politiker er man altid klar til valg.

Birgitte Vind, som fik flest stemmer ved den første urafstemning. 

- Principielt er Karen vores kandidat, indtil der er fundet en ny. Så kan hun eventuelt overdrage kandidaturet, hvis den næste afstemning kommer, efter der er udskrevet valg. Men det må vi tage til den tid. Det kan komme til at gå meget hurtigt, men som politiker er man altid klar til valg, siger Birgitte Vind. 

Der er 430 stemmeberettigede i kredsen, og i alt 306 af dem afleverede gyldige stemmer.