Nyvalgt medlem tripper for at komme i gang med folketingsarbejdet

Thomas Monberg har i en måned vidst, at han er blevet valgt til Folketinget. Regeringsdannelsen tager dog tid, og derfor går han og venter på at komme i gang.

Da det dagen efter folketingsvalget 1. november stod klart, at Thomas Monberg (Socialdemokratiet) fra Horsens var blevet ind i Folketinget, var han klar til at hoppe i arbejdstøjet hurtigst muligt.

quote

Jeg vil rigtig gerne i gang med at lovgive

Thomas Monberg, nyvalgt folketingsmedlem for Socialdemokratiet

- Nu går jeg i gang med at afdække, hvilke ordførerskaber jeg kan byde ind på, og så håber jeg, at jeg med tiden kan opbygge et netværk og skabe muligheder for at få min politik igennem, lød det 2. november fra Thomas Monberg.

En speciel situation

Nu er der gået mere end en måned, og regeringsforhandlingerne trækker ud.

Det betyder,


 at arbejdspladsen i København ligger brak.

- Det er specielt. Jeg vil rigtig gerne i gang med at lovgive, så vi kan komme ud af de forskellige kriser, vi står i, siger han.

Thomas Monberg
Thomas Monberg bliver boende i Horsens, selvom hans arbejdsplads i fremtiden vil være i København.
Foto: Nicolai Reinhold

På grund af den nuværende situation har folketingssalen heller ikke været overrendt af debutanten Thomas Monberg.

- Der har jeg være fire gange, hvor vi har skulle have et møde, fortæller han. 

Har haft noget at give sig til

Ventetiden har dog ikke betydet, at Thomas Monberg har kedet sig. Siden 2013 har han siddet i byrådet i Horsens Kommune, og det træder han nu ud af.

- Jeg har haft noget, jeg skulle afslutte med byrådet. Det var jeg ude af i tirsdags, og så har jeg også haft mit arbejde, der skulle afsluttes, hvor jeg skulle ud med kage og sige farvel. Så jeg har haft nogle ting at give mig til, fortæller han.

Thomas Monberg ved stadig ikke, hvilke udvalg han skal sidde i, eller hvilke eventuelle ordførerskaber han får.

- Det er ikke så rart. Nu kommer jeg jo fra den kommunale verden, og der er du jo fra 1. januar valgt ind i et udvalg, og så er det det, du arbejder med der. Så det er lidt specielt, siger han. 

Et godt råd fra en erfaren MF'er

Hvad skal Thomas Monberg og de øvrige nye folketingsmedlemmer få tiden til at gå med, mens de venter på, at de kan komme i gang med folketingsarbejdet?

Ifølge Anni Matthiesen (Venstre), der ved dette valg opnåede genvalg, er det meget simpelt:

- Bevar tålmodigheden og saml kræfter, for jeg har på fornemmelsen, at når der er dannet regering, så kommer det også til at gå ud over stepperne i en fart, for så vil der være mange ting, vi skal have fat på, siger hun.