TV der bevæger dig

Folketingspolitikere ser med alvor på lægesag

00:34

Folketingspolitikere mener, lægesag er alvorlig

På Christiansborg har sagen om den falske læge også givet reaktioner. Lige fra at sagen er alvorlig, til at sundhedsministeren skal gribe ind.

Kritikken kommer fra to medlemmer af Folketingets Sundhedsudvalg.

Det sker, efter TV SYD torsdag kunne afsløre, at en 30-årig russisk-uddannet læge i otte måneder behandlede patienter på de psykiatriske afdelinger i Kolding og Vejle uden dansk lægeautorisation.

Og nu vil Karina Adsbøl (DF) så have ministeren til at se på sagen.

- Jeg synes, det er alvorligt, man har en ikke-autoriseret læge, som kalder sig reservelæge. For vi har jo netop autorisationsordningen for at skabe sikkerhed men også for at styrke kvaliteten i sundhedsarbejdet, siger Karina Adsbøl (DF) til TV SYD.

Den radikale sundhedsordfører Lotte Rod mener, falske læger kan undgås med de eksisterende regler på området.

- Jeg tror først og fremmest, det er et spørgsmål om, at ledelsen på det her sted skal se og få styr på det, og så har man altså muligheden for at lave en sag hos Styrelsen for Patientsikkerhed, som kan følge op på det, for det er selvfølgelig overhovedet ikke i orden. Men jeg tror ikke, det nytter noget, folketinget skal til at lave alle mulige nye regler, siger Lotte Rod (RV) til TV SYD.

Sundhedsminister Sophie Løhde oplyser i dag til TV SYD, at hun undrer sig over sagen. Derfor vil hun nu bede ministeriet tage kontakt til Region Syddanmark for at få en redegørelse. Samtidig har ministeren fremsat en lovpakke i Folketinget, der skal gøre det nemmere at gribe ind over for uautoriserede læger.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden