TV der bevæger dig

Fond giver millioner til at undervise lærere

Arkivfoto

750 folkeskolelærere, pædagoger og ledere i Trekantområdet skal på skolebænken for at gøre undervisningen mere entreprenant

Skolerne i Trekantområdet har danmarksrekorden, når det kommer til undervisning i entreprenørskab. Over halvdelen af områdets grundskoler havde entreprenørskabs-undervisning sidste skoleår. Og der er gode chancer for, at det tal bliver endnu højere i fremtiden.

A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal har nemlig netop bevilliget 1,4 millioner kroner til projektet "Kreative og innovative læringsmiljøer fra indskoling til udskoling", der skal klæde 750 af områdets folkeskolelærere og pædagoger bedre på til at skabe entreprenante undervisningsforløb.

Projektet er et led i et samarbejde mellem Trekantområdet Danmark og de seks kommuners børn og unge forvaltninger om netop at fremme entreprenørskabsundervisningen i grundskolen. Samarbejdet har kørt de sidste to år og har tidligere resulteret i initiativer som læringsdage, et idekatalog og et intensivt kursus for 25 lærere.

De 750 folkeskolelærere og pædagoger får i første omgang tilbud om at deltage på et éndags innovationskursus i Spinderihallerne i Vejle i foråret 2016.

 

 

Formålet med at undervise børn og unge i entreprenørskab er, at de forlader uddannelsessystemet med evner og kompetencer til at tænke nyt, se muligheder og omsætte idéer til værdi for andre.

 
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden