Forældre vil ikke have flere tosprogede elever

Alt peger på at Dronning Dorothea Skolen i Kolding skal lukkes. Skolen har kun tosprogede elever, og forældrene på den nærliggende Munkevænget skole er bestemt ikke begejstret for udsigten til at tage i mod de 81 tosprogede elever.

På Dronning Dorothea Skolen er samtlige elever tosprogede. På Munkevænget Skole er det op mod 70 procent af eleverne, men forældrene på Munkevænget Skole frygter, at tilgangen af tosprogede elever fra Dronning Dorothea Skolen vil skabe en elevflugt af elever med danske forældre.

Derfor skrev en forældregruppe på 20 forældrepar et åbent brev til behandlingen af høringsforslaget i går aftes. Brevet kan du læse nederst i artiklen.

Det er et stort flertal i Kolding Byråd, som nu har sendt forslaget om skolelukning til høring. En af de politikere, som ikke går ind for skolelukningen, er Marwan Zobi fra Socialdemokratiet.

- Hvis eleverne fra Dronning Dorothea Skolen bliver flyttet over på Munkevænget Skole, vil det ødelægge Munkevænget skole. Det er ærgerligt, for det er en god skole, siger Marwan Zobi, fra Socialdemokratiet til TV SYD.

Forældre til børn på Munkevænget Skole har oprettet en Facebook-gruppe, hvor de organiserer modstanden. Gruppen har i skrivende stund 420 medlemmer.

 

FAKTA

Indsigelsesfristen for bestyrelserne er den 8. januar, og i den offentlige høring er der frist for indsigelser den 21. januar.

 

Det åbne brev til uddannelsesudvalget: