TV der bevæger dig

Foråret er farligt for have-ejere

02:05

Her er den største synder blandt haveredskaber: hækkeklipperen er hvert år skyld i adskillige voldsomme skader på fingre.

1 af 2

Havefræsere, hækkeklipper, plæneklipper. Foråret er fyldt med farer for haveejere, der efter en lang vinter kaster sig over arbejdet i haven.

På Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg kan personalet på skadestuen mærke, når foråret er kommet.

- Vi oplever ganske mange skader, når folk kommer galt afsted - lige fra mindre skrammer til afrevne fingre, fortæller ledende oversygeplejerske Christian Jørgensen fra akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus.

Hold alle reglerne

Forsikringsselskabet Topdanmark har netop offentligjor en undersøgelse, der viser, at hækkeklipperen er det haveredskab, som flest kommer til skade med.

Efter hækkeklipperen følger plæneklipperen - og mange gange skyldes uheldene, at haveejerne sætter tape på maskinerne, så de ikke afbrydes automatisk, når man slipper med hænderne.

- Vi kan kun opfordre til, at man overholder alle regler og lader være med den slags. Og så i øvrigt husker at gå stille og roligt i gang i haven efter en lang vinter, hvor man måske ikke har været så aktiv, opfordrer Christian Jørgensen.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu