Forårsmesse trak mange folk af huse

Denne weekend trækker Agerskov Messen tusindvis af tilskuere til den lille, sønderjyske by. Arrangørerne forventer at slå besøgsrekorden.

Lørdag og søndag har flere tusinde nysgerrige fyldt Agerskov-Hallen, hvor mere end 50 udstillere står klar med nyheder, smagsprøver, konkurrencer og rabatter.

Det er tredje gang, der er messe, siden den genopstod for seks år siden. Et ønske fra lokale erhvervsdrivende.

- Vi havde det i gamle dage og troede, at tiden med messer var slut. Men så var der mange små virksomheder rundt omkring, som havde brug for profileringen. Vi kan komme ud på en anden måde og tale med vores kunder, siger formand for messeudvalget, Sonja Petersen, til TV SYD.

Opbakningen fra de lokale firmaer har været overvældende.

quote

Lørdag omkring 16.30 havde vi haft omkring 1.200 gæster. 1/3 kommer om lørdagen, 2/3 om søndagen. Så det kan være, vi slår publikumrekorden denne gang.

Sonja Petersen, formand, messeudvalget, Agerskov Messen

- Det har været en ren leg i år. Først i januar var der fuldstændig udsolgt: alle stande var væk, informationerne var sendt ud, og firmaerne havde betalt første rate for deres stand. Så det har virkelig været en fornøjelse at arrangere messe i år.

På messen kan de besøgende blandt andet blive masseret, få tatoveret øjenbryn, få smagsprøver på forskellige pølser og købe blomster. Børnene kan også prøve at kaste ærteposer efter maskinen, der sender en flødebolle tilbage – hvis man rammer. Det er tilsyneladende et hit for de besøgende.

- I går eftermiddag omkring 16.30 havde vi haft omkring 1.200 gæster. Det er vi meget tilfredse med. Vores erfaring er, at en tredjedel kommer om lørdagen, mens to tredjedele kommer om søndagen. Så det kan være, vi slår publikumrekorden denne gang, slutter formanden.

Søndag eftermiddag kan mænd lære at binde blomsterbuketter til deres udkårne. Messen fortsætter til søndag klokken 17.00.