Forældre: Alt for få pædagoger i institutionerne i Børnenes Hovedstad

Der er stor utilfredshed blandt forældre i Billund kommune. I Børnenes Hovedstad er der nemlig ikke tid nok til børnene, mener de.

Rasmus Møller Rathe har en søn på tre år i børnehaven Børnenes Univers i Grindsted. Han forstår ikke, hvorfor Billund Kommune prioriterer børnene så lavt.

quote

Det er alt for mange børn til en enkelt voksen, og når Billund Kommune så slår sig op på at være Børnenes Hovedstad, så er det fuldstændig grotesk, der er så dårlige vilkår for både børn og voksne.

Rasmus Møller Rathe, fmd., forældrebestyrelsen, Børnenes Univers,Grindsted 

Han oplever i børnehaven, hvor hans 3-årige søn Ludvig bliver passet, at der ind i mellem kun er én pædagog til at passe mellem 17 - 25 børn. 

- Det er jo fuldstændig utilredsstillende. Det er alt for mange børn til en enkelt voksen, og når Billund Kommune så slår sig op på at være Børnenes Hovedstad, så er det fuldstændig grotesk, der er så dårlige vilkår for både børn og voksne, siger Rasmus Møller Rathe, der også er formand for forældrebestyrelsen i Børnenes Univers i Grindsted.

Rasmus Møller Rathe har en søn på tre år i børnehaven Børnenes Univers i Grindsted.   Han forstår ikke, hvorfor Billund Kommune prioriterer børnene så lavt.
Rasmus Møller Rathe har en søn på tre år i børnehaven Børnenes Univers i Grindsted.   Han forstår ikke, hvorfor Billund Kommune prioriterer børnene så lavt.
Foto: Esben Kock Jensen, TV SYD

En rapport fra analysevirksomheden VIVE fra 2016 placerer da heller ikke Billund i toppen af feltet, når det gælder forholdet mellem antal børn og antal voksne i institutionerne. 

quote

Den dårlige nomering hænger slet ikke sammen med de ambitioner, vi har i Billund Kommune. Vi er meget langt fra at kunne opfylde de ting, som man som kommune ønsker, vi skal.

Annika Hundebøl Sørensen, fællestillidsrepræsentant, BUPL, Billund

Pædagogernes fagforening BUPL anbefaler som minimum en pædagog til tre vuggestuebørn, og en pædagog til seks børnehavebørn, og det er langt fra dagligdagen i Billund Kommune, hvor tallene ifølge undersøgelsen er henholdsvis 4,7 og 8,2. 

- Den dårlige nomering hænger slet ikke sammen med de ambitioner, vi har i Billund Kommune. Vi er meget langt fra at kunne opfylde de ting, som man som kommune ønsker, vi skal, siger Annika Hundebøl Sørensen, fællestillidsrepræsentant, BUPL, Billund. 

Det mener kandidaterne

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S)
- Jeg er helt enig med forældrene og BUPL. Vores normeringer i Billund Kommune er ikke gode nok. Jeg vil arbejde for bedre normeringer, fordi jeg ved, hvor betydningsfuldt det er for børn, at der er voksen-ressourcer nok. En tidlig og forebyggende indsats er af afgørende betydning for de særligt udfordrede.

Ole Marcussen, Borgerlisten (E)
- Vi arbejder på at få bedre normeringer. Som børnenes hovedstad skal Billund have Danmarks bedste normeringer, men vi er godt klar over, at vi kun kan bruge pengene én gang. Vi ser det som en investering i fremtiden. 

Ulrich Kristensen (B)
- Der er ingen tvivl om, at vi ikke har de rigtige normeringer. Vi har fokus på det. Navnet "Børnenes Hovedstad" lyder en smule hult, hvis vi ikke gør noget ved normeringerne. Med forebyggelse slukker vi måske ildebrande senere hen i livet for børnene.