Forældre kræver fyret dagplejer tilbage

Sønderborg Kommune har fyret en dagplejer med den begrundelse, at hendes hus pludselig ikke er egnet til børn. Forældrene undrer sig og kræver dagplejer tilbage.

Pia Warming har været dagplejer i 19 år, og de seneste otte år har hun drevet dagpleje fra et hus, der ligger på en erhvervsgrund. I alle årene har Sønderborg Kommune fundet beliggenheden uproblematisk.

Alligevel har kommunen nu ændret holdning og fyret dagplejeren med den begrundelse, at hendes hus ikke længere er egnet til dagplejebørn.

Vi har søgt en forklaring fra Sønderborg Kommune, men direktør Jette Østergaard vil ikke udtale sig om sagen.

- Det er ikke en sag, vi mener TV SYD skal beskæftige sig med, siger Jette Østergaard.

Et broget forløb
Opsigelsen kommer efter hendes udlejer har henvendt sig til kommunen. Han mener, det er uforsvarligt, at drive dagpleje i huset på grund af den bagvedliggende erhvervsgrund.

Kommunen afviste i første omgang henvendelsen fra udlejeren. Huset har været godkendt til dagpleje i mange år, så "de har ingen betænkeligheder ved at have dagpleje i ejendommen", lyder det i brevet fra kommunen.

Men så sender udlejeren billeder af lastbiler i indkørslen, og det får kommunen til at skifte mening. Det forstår Pia Warming ikke, da hun ikke færdes med børnene på området, og der samtidig er højt hegn om haven. Desuden er billederne ikke udtryk for forholdene til hverdag, da de blev taget, da en virksomhed var ved at flytte.

Pia Warming tilbyder dog at flytte sin indgang, men det hjælper ikke, for nu har hendes udlejer også gjort kommunen opmærksom på, at hun ikke må bo i huset, for lokalplanen tillader kun folk, der er tilknyttet den bagvedliggende erhvervsejendom, at bo der.

Det burde ikke være et problem, da kommunen tidligere på året godkendte hendes ophold i huset, efter at hun alligevel har boet her i otte år.

- Jeg er chokeret. Først vil de ikke håndhæve det og senere fyrer de mig på samme grundlag, siger Pia Warming til TV SYD.

Forskellige tilbagemeldinger
Forældrene er vrede og kræver deres dagplejermor tilbage. Derfor har Forældrerådet henvendt sig til kommunen.

Først ringede forældrene og fik at vide, at fyringen skyldtes bekymring for børnenes sikkerhed på stedet.

Derefter sendte forældrene et brev til kommunen, hvor de forklarede, at de ikke så nogen grund til bekymring.

Svaret fra kommunen var herefter, at fyringen skyldtes lokalplanen, der ikke tillod, at dagplejeren boede der.

Pia Warming er den tredje dagplejer, der bor i huset.

Hvad synes du om sagen?

Deltag i debatten på www.facebook.com/tvsyd