Forældre skal hjælpe med at stoppe ulykker

I løbet af den kommende uge vil næsten 400 forældre til drenge på 14 år få et postkort fra Aabenraa kommune.

Postkortet skal minde dem om, at det først er lovligt at køre på knallert, når man er 16 år, og at "for fuld, for stærkt, og uden hjelm" er de væsentligste faktorer, når unge knallertkørere er indblandet i trafikulykker.

Halvdelen af alle trafikulykker blandt 15-17-årige sker på knallert.
Derfor sættes der ind med en kampagne allerede inden de unge fylder 15 år.
Det skal være med til at forhindre, at de kommer ud for en trafikulykke på knallert.

- Skadestuerne får jævnligt unge på 14-15 år ind med voldsomme skader, fordi de er kørt galt på knallert. Det er skader, der kan få betydning for de unge resten af livet. Derfor støtter vi den landsdækkende kampagne og vil være med til at støtte forældrene i at gribe ind, siger trafiksikkerhedsmedarbejder Hanne Mette Kjær, Aabenraa kommune.

Her er nogle gode råd til forældre:

Lav en aftale - en kontrakt med din søn, som beskriver familiens regler omkring knallertkørsel. Når sønnen ikke er fyldt 16, er det selvfølgelig en aftale om først at køre på knallert, når man er fyldt 16 år. Skriv også hvad sanktionen er, hvis reglerne brydes.

For sønner, der er fyldt 16, er det vigtigt at aftale, at knallerten ikke må være tunet, og at han ikke må køre påvirket og uden hjelm.

Hvis din søn har en knallert, så tjek om den er lovlig. Kør en tur på den, og hvis den kan køre over 35 km/t, så lås den fast, indtil den bliver gjort lovlig.