Forberedelserne til Royal Run er i fuld gang

Når Kronprinsen næste år skal fejre sin 50-års fødselsdag fejrer han det med en løbetur i fem byer rundt i landet. En af de byer er Esbjerg, hvor forberedelserne er startet.

Planlægningen til Royal Run, der skal fejre Kronprins Frederiks 50 år fødselsdag næste år, er i fuld gang.

En af de fem byer Kronprinsen kommer og løber i er Esbjerg.

Her er det Carsten Fruergaard, der er formand for Esbjerg Atletik og Motion, der skal få det hele til at spille, og han håber på at gøre dagen til meget mere end et motionsløb.

- Selve dagen skulle gerne blive så stor et event, at det er noget man vil kunne huske mange år frem, siger Carsten Fruergaard til TV SYD.

Det skal blandt andet ske ved hjælp af underholdning ude på løberuten, hvor der både er en kort og en lang distance.  Cartsten Fruergaard håber på, at op mod 5.000 mennesker vil deltage i festlighederne. Alle skal kunne være med, så derfor vil løbet også blive delt ind i mindre heats.

- Der kan være noget for børn og unge, der kan være noget for elitefolk, og der kan være noget for de ældre, siger han til TV SYD.

Kronprinsen skal løbe den korte distance på one mile (1,6 km), den anden rute er på 10 kilometer. De tager begge udgangspunkt i Vognsbølparken, men på grund af kronprinsens sikkerhed, kan Carsten Fruergaard ikke afsløre den præcise rute.

Også i Esbjerg Kommune glæder man sig til at fejre Kronprinsen.

- Jeg håber da på at der er en masse andre ud over mig, der skal med ud og løbe med ham, så han kan møde en masse glade esbjerggensere og forhåbentlig nyde det gode vejr og nyde ruten, der forhåbentlig kommer til at gå forbi nogle af de ting, vi gerne vil vise frem her i Esbjerg Kommune, siger Jakob Lose (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget, til TV SYD.