Forbigået til grand prix-løb i Vojens

Niels-Kristian Iversen fra Esbjerg må nøjes med at kigge på til det sidste internationale speedwayløb i Vojens lørdag den 22. september. Wild cardet går i stedet til den 20-årige Michael Jepsen Jensen fra Grindsted.

Som nybagt danmarksmester og del af det landshold, der tidligere på året vandt VM-guld, havde speedwaykøreren Niels-Kristian Iversen et håb om også at skulle køre med i årets andet grand prix på dansk jord. Men 30-årige Iversen må nøjes med at kigge på, når verdens bedste kørere lørdag 22. september kigger forbi Vojens.

Wildcardet til den begivenhed er i stedet gået til unge Michael Jepsen Jensen, der også var med til at vinde hold-VM.

Gider ikke pive over

- Jeg gider ikke pive over det. Men sådan som sæsonen er gået for mig, kunne det være fedt med et skulderklap, siger Niels-Kristian Iversen til P4 Esbjerg.

Den tidligere verdensmester Ole Olsen har været med til at vælge, hvem wildcardet skulle gå til, og han kan godt forstå, hvis Iversen er skuffet.

Sidste løb i vojens

Han siger dog, at man har prioriteret at give 20-årige Jepsen Jensen løbserfaring.

- Vi har tidligere tabt generationer på jorden sidst i 80'erne og i starten af 90'erne, hvor de unge aldrig kom ud at køre VM, fordi vi var så stærkt kørende med folk som Hans Nielsen og Erik Gundersen, siger Ole Olsen til P4 Esbjerg..

Løbet i Vojens bliver i øvrigt det sidste grandprix-løb på den traditionsrige bane i Vojens, der ikke længere lever op til de krævede internationale standarder.