TV der bevæger dig

Forbud mod rockere

03:57

I dag er der ingen, der kan se, at det her var hovedkvarter for Hells Angels i Flensborg. Hells Angels er nedlagt. Endnu er er der ingen, der ved, hvad bygningen skal bruges til, men det bliver ikke til en rocker-klub.

1 af 2

Det skal være slut med rygmærker og bandeaktioner syd for grænsen. Her har man forbudt rockeraktiviteter og klubhuse for Hells Angels og Bandidos.

I går sendte politiet 330 mand ind i en aktion mod de to rocker-grupper, Hells Angels i Flensborg og Bandidos i Neumünster mellem Kiel og Hamborg. 

De fjernede skiltene fra de rockerborge, der tidligere har huset banderne. Sådan skal det ikke være mere - sådanne skilte er fra i dag forbudte i gadebilledet.

Det er delstatsregeringen i Kiel, der efter tre episoder med åben krig mellem de to grupper, har forbudt aktiviteterne i rockermiljøet. I Danmark er der i løbet af de sidste to år meldt om 115 episoder med bande-relateret kriminalitet.

Lægger sag an

Fra i dag er det altså også ulovligt at bære rygmærker med de to klubbers navne, derfor beslaglagde politiet adskillige under gårsdagens aktion. Bærer man nu et sådant mærke i Slesvig-Holsten, fører det til en anholdelse. Klubberne har heller ikke mulighed for at stifte en ny organisation under et andet navn - den slags fører myndighederne kontrol med.

Der er organisationsfrihed i Tyskland, og den varsler rockergrupperne at påberåbe sig. De vil lægge sag an mod regeringen i Kiel. Her vurderes det dog, at banderne er kriminelle, og derfor ikke kan benytte sig af den organisationsfrihed, der ellers er beskrevet i den tyske forfatning.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden